AR app nyerte a Microsoft ötletversenyét

|

Az innobie csapat Eddie nevű fejlesztése a meglévő tankönyvek tartalmát terjeszti ki a virtuális térbe.

A mai fiatalok számára már természetes az okostelefon használata, az eszközben rejlő lehetőségeket azonban nemhogy nem használják ki az oktatásban, de a legtöbb helyen feketelistán vannak. Pedig a modern technológia rengeteget segíthetne a pedagógusoknak, hiszen az élményszerű oktatás hatékonyabb, a jövőnk szempontjából pedig kulcsfontosságú, hogy a gyerekek mély tudásra tegyenek szert.

A hazai Imagine Cup döntőjén győzedelmeskedő Eddie egy okostelefon alkalmazás és egy tankönyv egyedi hibridje (fentebb látható működés közben). A megoldás továbbra is a tankönyvre és annak tartalmára épít: a könyv illusztrációit speciális jelölésként használva a kiterjesztett valóságba viszi a gyermekeket, hogy olyan környezetben ismertesse meg velük a tananyagot, amelyre egyébként is fogékonyak. Ily módon könnyebbé, olcsóbbá, nem utolsósorban pedig hatékonyabbá válik a tantermi demonstráció - mondják az innobie csapat tagjai. Fejlesztésük célja, hogy a szükséges rosszként kezelt mobiltelefonra a tanárok segítségként tekintsenek, az iskolák pedig a költségcsökkentés egyik kulcsát lássák benne, hiszen a drága tantermi eszközöket tökéletesen helyettesíthetik a kiterjesztett valóságban megjelenített digitális illusztrációk.

"Büszkék vagyunk a magyar döntő győztesére és hiszünk abban, hogy kiváló eredményeik miatt még hallani fogunk róluk" - mondta Vass Gábor, a Microsoft kelet-közép-európai partnerfejlesztési igazgatója, a verseny zsűrijének tagja. Az innobie csapata legközelebb a regionális döntőben bizonyíthat ötletével, az idei évben ugyanis a magyar forduló nyertese nem kvalifikálja magát automatikusan a globális - amerikában rendezett - döntőbe, hanem a térség legjobbjaival is meg kell mérkőznie.

Az Imagine Cup hazai döntőjén Szentkuti Gabriella, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója és Kisgergely Kornél, a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő vezérigazgatója bejelentette a két vállalat stratégiai partnerségét is. A cégek dedikált ajánlatokkal, szakmai támogatással és tréningekkel támogatják a hazai innovatív ötleteket: a Microsoft a technológiai háttér kiépítésében és az értékesítési csatornák megtalálásban, míg a Hiventures az üzleti modell kialakításában és a stabil pénzügyi háttér kialakításában fog segíteni a feltörekvőknek.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.