Ismét magyar csapat az FLL dobogóján

|

A világ 108 legjobb csapatából harmadik lett a magyar Töviscsapat a First Lego League döntőjében.

Több, mint tizenötezer fiatal utazott április 26. és 29. között St. Louisba, hogy részt vegyen a világ egyik legnagyobb tudományos versenyén. A First Championship névre keresztelt esemény robotprogramozási és természettudományos szekciójában hazai fiatalok is indultak. Magyarországot a Töviscsapat képviselte, Európa 920 versenyzője közül jutottak be a világ 108 legjobbja közé. A döntőben, St. Louisban a Mechanical Robot Design kategória harmadik helyet szerezték meg. Külön öröm számunkra, hogy a csapat elsőként a HelloWorld csapata által rendezett budapesti regionális fordulón mérettette meg magát - sikerrel.



A versenyre való kijutás finanszírozásában a csapatot a következő cégek támogatták: SAP, NNG, Fanuc Hungary, Újpest Önkormányzata, National Instruments, Balabit, OptoForce, OIKI, Countplus.

"Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek minél korábban megismerkedjenek a programozás szépségeivel, tisztában legyenek vele, ez a pálya mennyire izgalmas és érdekes. Így később, a pályaválasztás során az informatikai szakmák is vonzó lehetőséget jelenthetnek számukra. Büszkén támogattuk az informatika iránt szenvedélyesen érdeklődő diákokból álló Töviscsapatot, és bízunk abban, hogy a példájuk inspiráló lesz mások számára is" - nyilatkozta Magyari Andrea, az NNG HR vezetője.  

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.