Segítenél? Akkor játssz!

|

Megjelent a Sea Hero Quest VR verziója. A Telekom programjában 2 percnyi játék 5 órányi laboratóriumi demenciakutatást vált ki.

Még 2016-ban indította el a Telekom a  'Sea Hero Quest' mobiljátékát, amelyet világszerte közel 3 millióan töltöttek le. Az app amiatt is különleges, mert ha valaki mindössze 2 percig játszik a játékkal, 5 órányi laboratóriumi kutatásnak megfelelő adatot generál. A Sea Hero Quest játék által begyűjtött anonimizált adatokat egy biztonságos szerveren tárolják Németországban, majd ezeket a UCL / UEA csapata elemzi. Ez hatalmas segítséget jelentett a demenciakutatásban, hiszen korábban mindössze egy 599 önkéntes adatait felölelő kutatásra támaszkodhattak a szakértők.

"A közel 3 millió játékos adatait összegyűjtő Sea Hero Quest mobilalkalmazás sikereit látva büszkék vagyunk rá, hogy szakértő partnereinkre és saját kompetenciáinkra támaszkodva elősegíthetjük a hagyományos orvostudományi kutatatási módszerek továbbfejlesztését" - nyilatkozta Hans-Christian Schwingen, a Deutsche Telekom márkáért felelős vezérigazgató-helyettese.

Az új Sea Hero Quest VR lehetővé teszi a kutatók számára, hogy összevessék az adatokat a Sea Hero Quest mobil app segítségével összegyűjtött adatokkal. Reményeik szerint a mobil alkalmazás által generált adatbázisra építve, a legkorszerűbb VR technológia alkalmazásával jobban megérthetik az emberi térbeli tájékozódás mechanizmusát. Korábban a Sea Hero Quest mobilalkalmazással gyűjtött adatokból 22.5 fokos pontossággal lehetett megállapítani, hogy a játékos milyen irányba fordul, míg a Sea Hero Quest VR környezetében ez 1.5 fokra szűkíthető le, így a kutatók tizenötször pontosabb navigációs adatokkal dolgozhatnak.

A Sea Hero Quest VR a Samsung Gear VR platformján működik, és 2017. augusztus 29-től ingyenesen elérhető az Oculus mobilplatformon.  A Sea Hero Quest mobilalkalmazás pedig ingyenesen letölthető az App Store-ból vagy a Google Play-ből. A Sea Hero Quest VR játék szeptember 4. hétfőtől kipróbálható a Telekom üzleteiben (Budapest Westend Bevásárlóközpont, Miskolc belváros, Pécs Árkád Bevásárlóközpont, Székesfehérvár Alba Bevásárlóközpont - nyitvatartási napokon 10.00 - 18.00), valamint az InGame kávézóban.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.