Mobiljátékkal tanulhatsz a pénzügyekről

|

Az OTP Fáy András Alapítvány pénzügyi feladványokkal teletűzdelt, ingyenesen letölthető játékában - a tudás mellett - értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak a fiatalok.

Két kacsacsőrű emlőst - Cash és Flow - állít a története középpontjába a magyar fejlesztésű, Platypus: a FinLit Story. Az űrfogócska képében egy pénzügyi kihívásokkal egybekötött, ingyenes, endless-runner elemkre építő kalandjátékra invitálja a pénzügyi tudatosságra vágyó fiatalokat az OTP Fáy András Alapítvány.

A játék két főhősének az énekesnő, Dér Heni és a rádiós-műsorvezető, Cooky kölcsönzik a hangjukat, akik egy hosszas kiválasztási folyamatot követően ugrottak fejest a hazai fejlesztésű applikáció szinkronmunkálataiba. A kerettörténet szerint Cash és Flow feladata megtisztítani az univerzumot a pénzügyi pusztulást terjesztő Suttogóktól. A játékosok bolygóról-bolygóra haladva ismerkedhetnek meg az egyes pénzügyi alapterületekkel.

A pályák során virtuális fizetőeszközöket - sushikat - is lehet gyűjteni, melyeket a www.platypus.hu weboldalon - licitjáték keretében - valódi ajándékokra (okostelefon, roller, játékkonzol) válthatnak be a diákok. Az alkalmazás iOS és Android operációs rendszerrel is kompatibilis, a letöltés után pedig akár teljesen offline is használható (ez alól csak a tantermi mód képez kivételt, amely esetében a tanórai használat és a módszertan miatt szükséges a hálózati kapcsolódás).

Amennyiben felkeltette érdeklődésedet a játék már le is töltheted iOS-re és Android-ra is.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.