Megválasztották az ország játékait

|

Átadták az Ország Játéka 2019 díjakat. Kiemelkedően sok szavazatot kapott a Castle of Mind fejlesztő táblajáték, amely idén nem csak az internetes szavazók közönségdíjasa, hanem a Játszónap kedvence is lett.

Lezárult az Ország Játéka 2019 pályázat, amelyre idén hetedszer szavazott a nagyközönség és a szakmai zsűri. A hazai játékpiac rangos szakmai vetélkedőjére 75 hazai és nemzetközi gyártó, - forgalmazó nevezte játékújdonságait, nyolc kategóriában. A legjobbakra online több mint 40 000 voks érkezett, köztük az október 27-én rendezett Játszónap - a gyermekek és szülők, nagyszülők által végzett "élő tesztelés" - benyomásai alapján. Az idei Játszónapon, ahol évente számos karácsonyi sikerlista-esélyes gyerekjáték is debütál, a Castle of Mind fejlesztő táblajátékra szavaztak a legtöbben.

A szervezők a zsűri és a közönség szavazatai alapján, kategóriánként egy-egy győztes játékot hirdettek, egyenes pontverseny szerint. Melléjük társult be ebben az évben is a Kicsomi (Fur Balls Real Rescue: Interaktív meglepetés plüss állatka) és a Manóprogram (LEGO Technic: Távirányítású kaszkadőr versenyautó), amelyek különdíjban részesítettek 1-1 játékot. A Játszónap helyszíni kedvencével (Castle of Mind) együtt így összesen 19 nyertes született. Az Ország Játéka 2019 minősítést a szakzsűri és a nagyközönség értékelései alapján a következő játékok nyerték el.

Közönségszavazatok alapján

Bébijáték: WOW: Leo, London busz
Családi társas: Castle of Mind
Társasjáték kicsiknek: Bogyó és Babóca: Speed Colors
Elektronikus játék: Zuru Pets Alive: Boppi, a táncoló láma
Építőjáték: Geomag Confetti: 50 darabos készlet
Készségfejlesztő: Melissa and Doug: Zárak és reteszek
Egyéb fiú játék: LEGO Technic: Távirányítású kaszkadőr versenyautó
Egyéb lány játék: LEGO Disney: Arendelle faluja 41167

A szakmai zsűri döntése alapján

Bébijáték: WOW: Leo, London busz
Családi társas: Blue Banana
Társasjáték kicsiknek: Rókanyomon
Elektronikus játék: Silverlit: RoboTacsi
Építőjáték: Wonder Makers: Úticélok szettek - tengerparti bungaló
Készségfejlesztő: Az én világtérképem
Egyéb fiú játék: Boomtrix: kezdő szett
Egyéb lány játék: LEGO Disney: Arendelle faluja 41167

Magyarország legjobb játékait a különböző területek szaktekintélyeiből álló zsűri olyan egységes, szakmai szempontok szerint értékelte, mint például a készségfejlesztés képességének mértéke, a szociális készség fejlesztése, alkalmassága az együtt- és újra játszásra, a játékok várható mentális és érzelmi hatása, innovációja, kreativitása, minősége és tartóssága.

A szakzsűrit ez alkalommal is Pierrot, neves játékfejlesztő vezette, a tagok között pedig volt pedagógus, gyermekpszichológus, védőnő, játékfejlesztő és influenszer is: Csordás Ágnes (a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke), Farkasházi Réka (színésznő, műsorvezető, színház- és drámapedagógus), Jánossy Gábor (a Magyar Lapkiadók Egyesületének képviselője), Kiki, Csocsó és Mimi (a Kicsomi YouTube csatorna vezetői), Labancz Dániel (gyermekpszichológus és tapasztalati

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.